Хтось, мае молодь Украины

Владимир Туманов
  Відповідь Євгену Юхниця на -
Даремні мрії вербоньки-бабусі. Євгену Юхниця на - З років верби журбливої своєї
 - http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=95228

   "Хтось, має Молодь України."

Прийшли  в  краї поробки   для  музеїв,
Малостійкі й почали голосить:
- З  років  верби журбливої своєї,
Все мрiємо здоровими пожить.

Але нас час все  б’є  i  б’є  у  тiм’я,
Щоб далi ми почали жити так -
Не сiяли б  в серця всім злості сім'я
I не ростили  навкруги будяк!

Наш  дуб-земляк  надійний,  витривалий
Свій  шанс  у  нас  століттями  чека.
Що б ми його під корінь не рубали,
Далекоглядні були, но –  не так…

Родинний захист, вербонька-бабуся, 
Ця зморшкувата шана  поколінь,
Жадає що в любовi пригорнуться
Поробки цi, дивлЮчись вдалечинь.

Дарма, однако ж мріє деревина,
Гілки свої над рiчкою схилив.
Не має в серці щірості людина,
Чий розум світ безглуззя захопив.

Ото ж, яка тут  користь, рiзні зміни?!
Партнер сталевий зміцнює  Тризуб?!
Хтось має, має  молодь України,
Але ж вона як нездоланний дуб!