Зал зний дощ

Алена Васильченко
Залізний дощ гатить в залізну браму.
Диявол схибить – і поцілить вище.
Залізний квітень лютими вітрами
Лякає тих, хто потребує тиші.
Залізні нерви. Зібрана валіза.
Залізне право на війну і Бога.
І під ногами – горе і залізо.
А уві сні – залізо і тривога.
Гризе іржа – і неймовірні муки
Ховають тіні лісових гущавин.
Якісь залізні голови і руки
Прийшли до нас з залізними дощами.
Залізний квітень і залізний лютий.
Залізне право помсти за руїни.
І, слава Богу, є залізні Люди
Які боронять нашу Україну.