Напиши про життя

Алена Васильченко
Напиши про життя. - Каже Ніч, вимикаючи світло.
Стільки болю, а ти - про життя і любов напиши.
Про буремні вітри, і на пагорбах зілля розквітле.
Про маленьке зерно, що грудьми годували дощі...
Напиши про казки, що читала бабуся і мама.
Про дрімучі ліси, де сьогодні точаться бої.
Як гойдається сон у колисці з густого туману,
і навколо сидять ластів'ята або солов'ї.
Напиши про зірки, що заплющили очі й змовчали.
У хвилини гіркі, зневажаючи горе, - радій.
Щоб зів'яла біда, отруївшись своєю печаллю.
Щоб втопилась війна у безмежному морі надій.
Напиши про любов: соковиту, вишневу і пізню.
Про часи, у які, ти смієшся, неначе дитя.
І коли за вікном розлітаються круки залізні,
я благаю тебе. - Каже ніч. - Напиши про Життя.