де Мавка...

Людмила Аристархова
і знов наснилися чорти –
вони все бігали по хаті,
з печі свистіли до цноти
хоч і були ще зранку кляті…

стрибали з комену в кущі,
пилюку з гиком підіймали,
їм той гармидер до душі,
недарма ж віються з вітрами…

сопіння чутко поміж хмар –
такі в зорі лякливі стали,
страшить їх наговір мольфар
та щемна музика цимбали…

з-за лісу місяць вигляда,
сплива повільно над землею,
де Мавка в сутінках бліда
все в чагарях шука лілею…

летить, як вітер, кінь баский,
то для чортів найперший ворог,
він піднімає дух п’янкий,
щоб викреслить Свароже коло…

13.04.2022