Повз степ широкий i лани...

Иващенко Ольга
Повз степ широкий і лани,
Великі кручі
Пройдуть, мов янголи, сини
Землі квітучої.

Яскравим сонцем проросте
З землі насіння,
І з неба спуститься Творець
У Воскресіння...

Пройде повз річки і мости,
Аж до Говерли.
Одягне янгольські хрести
На всіх померлих...

Протягне стрічку повз дібров
На Миколаїв.
Проллється спокій і любов
У ріднім краї...

На сірій площі з-під землі
Розквітнуть маки...
На згадку нам, які були
Наші коза;ки...

І проростуть на схилах знов
Кульбаби ранні...
І буде щастя, і любов...
І покаяння.



31.03.2022