Не вчить мене патрiотизму

Елизавета Катрич
Не вчить мене патріотизму,
Я вже навчена.
Я затаврована моєю Україною,
Я нею зачарована,
Означена,
Вросла у неї кожною клітиною.
Я не соромлюсь говорить на русском,
Проте пишу, віршую
Українською -
Ця мова співу, молитвІ
Присвячена,
Веде усіх єдиною стежиною.
Не вчить мене патріотизму,
Я вже навчена.
Я можу бути полькою, єврейкою,
За кров російську
Буду не пробачена.
В моїй країні це стає провиною.
Я залишаюсь тут,
Живу, народжую,
Виховую, працюю
І старішаю.
Чекаю з перемогою
Побачення.
Та залишаюсь гідною людиною.