Правда выше жестоких обид

Серж Конфон 2
извор превода је овде: http://stihi.ru/2022/04/20/2556



Истина је изнад насилних увреда.
Савест је изнад непроверене истине.
Од увреда, интриге свађе прекриле су зенит.
Савест чисти чињенице од подлости.

Од увреде корак до нових увреда.
Од разарања морала и логике
земаљска кугла је подељена на парцеле
и дела мирољубивост су лоши.

Али такође морате бити у стању да опростите,
не доприносећи злу допуштањем.
Треба имати вољу за осетљивошћу,
да не би живели сакривену штетност.