Колискова

Тинка Иванова
Спи, моя донечко, спи моя киця,
спи, моя лялечко, спи поки спиться.
Я не злякаю тебе своїм страхом,
спи моє сонечко, під чужим дахом.
Очі заплющила, нічого не бачу,
потім кричатиму, потім поплачу.
Зараз сліпа і глуха і дурна
і знати не хочу, що поряд війна.

Спи моя ластівко, спи ж бо дитино,
а я пильнуватиму кожну хвилину,
щоб сон твій був чистим солодким і тихим,
тобі рано знати, що поруч є лихо.
Спи моя донечко, поки ще є час,
війна твого сну не отрима від нас.
Я маю тебе від жахіть захищати,
і буду, як зможу, бо я просто мати.



Спи моя доченька, спи моя птица,
в чужом-чужом доме, спи пока спится.
Спи моя ласточка, спи же родная,
как мне одиноко, ты не узнаешь.
Тебе ещё рано плакать от страха,
так спи же малышка, спи моя птаха.

Я повернулась к миру спиной,
есть я и есть ты, моя поздняя кроха.
Я не поделюсь твоим счастьем с войной.
Я тебя сберегу, как бы ни было плохо.
Спи моя радость, котёночек мой,
спи моё солнце, мама с тобой.