Krasimir Georgiev - Shine

Евгени Алексиев
KRASIMIR GEORGIEV
http://stihi.ru/avtor/fliorir

1.
SHINE
Ah, how many sunny bunnies
there is in heaven, mother!

2.
TERRIBLE WORDS (DEATH 6)
That scary word - forever.
That scary word - never.

3.
A NIGHTMARE
We are locked in the crystal ball of the days.
Fate swings its hammers.

4.
THE DILEMMA
This difficult question is raging in the dark!
The Laws of Moses or the Forgiveness of Christ?

5.
One-two-three ... - counts down the death.
We hide from death in the midst of life.
One-two-three ... - life counts down.
Where to hide from life?

6.
UNFINISHED EQUATION FOR THE LOVE OF TWO POOR SOULS FROM THE SUBURBS
Two minuses in love,
embraced in a plus.

7.
EXCITEMENT
Hey, you who are on the other side,
what will the tide bring us?


=====================================================
1.
СИЯНИЕ
Ах, колко слънчеви зайчета
има в рая, майчице!

2.
СТРАШНИ ДУМИ (СМЪРТ 6)
Тази страшна дума – завинаги.
Тази страшна дума – никога.

3.
КОШМАР
Затворени сме в кристалната топка на дните.               
Съдбата размахва своите чукове.

4.
ДИЛЕМА
В тъмнината вилнее този труден въпрос!
Законите на Мойсей или прошката на Христос?

5.
ЖМИЧКА
Едно-две-три... – отброява смъртта.
От смъртта сред живота се крием.
Едно-две-три... – отброява животът.
От живота къде да се скрием?

6. 
НЕДОВЪРШЕНО УРАВНЕНИЕ ЗА ЛЮБОВТА НА ДВЕ БЕДНИ ДУШИ ОТ ПРЕДГРАДИЕТО
Два влюбени минуса,
прегърнати в плюс.

7.
ВЪЛНЕНИЕ
Ей, ти, който си от другата страна,
какво ще ни донесе приливът?


======================================

22.04.2022
1047