У пошуках родючого млива

Виталий Бронников
Я бачу спогади чужі -
Вони летають мов лелеки,
Там де завжди панує страх
Нам не знайти родюче мливо.

Але десь там, де інши зорі,
Там де наш час не псую вроду,
І де вода біжить нагору -
Забудь свій страх, побач ту воду!

І ось стоїш ти на горі,
І бачиш матінку світів,
Моли, щоб нам допомогли,
Поки не знайдемо то мливо.

Матуся, матінка світів!
Пробач сліпих і необачних,
Дай сили свій здолати страх,
І зрозуміти твою волю.