Чи був ти другом нам, сусiд?

Сергей Сергеевич Радченко
Чи близько ми, чи знов далеко
Від тих сусідів, що колись.
Були самотні  як лелека
Події раптом відбулись.

Без захисту була малеча,
Та щось летіло із небес.
Від розуму велика втеча,
Не допоможе навіть хрест.

І знову постріли у травні,
До перемоги довгий шлях.
А кроки не такі ж і плавні,
Це совість забиває цвях.

В труну загарбників-злочинців,
Які ніколи не втечуть.
Вони у шафі наодинці,
Ніколи місця не знайдуть.

Ніколи зраду не пробачать,
Відносини - токсичний слід.
І наші сльози не побачать,
Чи був ти другом нам, сусід?
(02.05.2022)