Пташцi азовсталi

Елизавета Катрич
Наслідування пісні Юрія Рибчинського "Сіла птаха".

Співає Пташка,
Співає у сталевій клітці.
І спів той лине
Від квітки к квітці по ланах.

Нехай ця пісня
Лікує тіло із душею,
Нехай прол'ється
На всіх зциляючим дощем.

Величне море,
Почуй пташине сподівання,
Що спів поборе
Неволю, відчай і журбу...

Весняний вітер,
Неси цю пісню небокраєм,
Щоб всі почули
Що клітка стримує життя!