Отминал миг история

Росен Русев
 
Автор: Р. Русев

Поседнал до прага
на малката пейка,
отмарям след дългият път,
зеленото пред мен
се слива със синьото на хоризонта
и края на умореният ден

Море от трева вятърът носи,
полюшва, накланя, изправя,
вълна след вълна,
зелено море
от форми и шепот,
и тишина…

Два облака
плахо надничат
открили част от кръгла луна,
дошла след сънният залез 
със пръските дъжд
от почти ясно небе.

По пясъчен  път
капки
изтриват прашна следа
на стъпки от боси крака,
летен път,
капки дъжд
и любов -
отминал миг  история .