Колыбельная. Украинская народная песня

Ирина Бараль
Ой люшеньки люли,
Прилетели гули,
Не пили, не ели,
К колыбельке сели.

Стали ворковати,
Что поднесть дитяти:
То ли сладкого медка,
То ль парного молока.

Колыбелька кач-кач,
А малютка в плач, в плач.
Колыбелька, не скрипи,
Спи, малютка, спи, спи.


***

Ой, люлi, люлi,
Налетiли гулi,
Налетiли гулi,
Та й сiли на люлi.

Стали думать i гадать,
Чим дитятко годувать:
Чи бублечком, чи медком,
Чи солодким молочком.

Колисочка рип-рип,
А дитинка спить, спить;
Колисочка перестала,
А дитиночка й устала.