Винищувач

Alex Sikorsky
Винищувач. Тобі подобається слово.
Воно манить тебе як кривавий магніт
І твій паралельний всесвіт як уві сні…
Подих демона душу твою залучив
В тенета свої, де навічно ти заблукав…
Не стріляй в янголів! — Не стріляй! —
Тобі неодноразово казали, але,
Твої кровожерливі гени не чують
А ні кого, хто неодноразово
Це намагався тобі донести.
Но ти вперто бажаєш щось ілюзорне,
Тим хто не має імені довести…
Крижаним демоном з небес полюєш,
Так підступно, підло та лукаво…
Як літак на посадку, але потім вибух,
І тихо осяяла ніч червоне заграво…
Винищувач, — брутальний блукач,
Ворог мій, ти міркував, що я не пізнаю,
Підступну й криваву ходу… Чекай,
Я до тебе прийду, щоб видалить жало твоє.
І пісню останню почуєш тоді,
Ти нелюд і кожен із нас тебе знає…
І кулі закляті мої, чи, або не мої,
Порушивши тишу, тобі проспівають пісні...
І якщо одні народжуються, для кохання —
Обігрівати, чекати, бути поруч
Завжди, і цим своїх коханих рятувати,
То ти народжений сіяти смерть,
І бути замкненим у порожнечі,
В безвиході, в яку, ти сам себе занурив.
Винищувач. Ти заздриш всім, бо ти,
Лише винищувач души своєї, яку
Одного разу і назавжди, ти загубив.
Йди геть, ніхто не засумує, й не заплаче,
Як згинеш ти безвісно у пітьмі.