М. Рыльский. В глибокому затонi

Михаил Юсин
В лесу, в глуби затона,
Вдали от глаз людских
Цветут лилеи сонно,
И тихо возле них.

В той глади заповедной
Воды зелёный тон,
И отблеск красно-медный
Ложится на затон.

Здесь-кандалы, законы
И суета страшна...
А там в лесном затоне-
Прозрачность, тишина...
*

В  глибокому  затоні, 
Далеко  од  людей 
Цвітуть  лілеї  сонні, 
І  тихо  круг  лілей. 

В  глибокому  затоні 
Води  зелений  тон, 
І  відблиски  червоні 
Спадають  на  затон. 

Тут  —  кайдани,  закони 
І  суєта  страшна… 
А  там,  в  яснім  затоні  — 
Прозорість,  тишина.