Спогади дитинства

Борис Зофман
Садок  вишневий  бiля  хати
Хотiв  би  знову  я  побачить,
Як  у  дитинствi  моя  мати
Мене  кохая  бога  вдячить.
Ставок  серед  вербiв  зелених,
Сплеск  риб  та  коникiв  стрибок,
Та  помислов  моiх  натхненних
В  дитинствi  був  мiй  там  куток.
Я  по  травi  босий  ходив,
Збирав  я  квiти  кольоровi,
Метеликiв  сачком  ловив,
Мирне  життя  було  в  основi.
На  дачi з  матiр’ю  я  був.
Село  Хотомля  на  Донцi.
Дизентерiю  там  схопив
Менi  тоди  було  два  роцi.
I  всеж  я  видужав  у  тiм  году, 
Таке  було  завгодно  богу.
Було  життя  усе  попереду,
Вiдкрив  менi  в  життя  дорогу.
Тепер  на  склонi  моiх  рокiв
Все  круто  так  змiнилося.
Ходити  стало  важко  кроки.
Неврозумiло  в  свiтi  що  робилося.
Моэ  найкраще  мiсто  в  свiтi
Було  зруйновано  ворож’iм  станом.
Стари,  жiнки  та  дiти  були  вбитi.
Розповiдати  це  я  не  перестану.
Нехай  згине  ворож’я  стая,
Нехай  iх  мати  сльози  льють.
Нехай  богато  буде  i  врожаю,
А  нашi  дiти  граючи  спiвають.
           Борзоф  25 Июнь 2022г.