М. Рыльский. Любов чи нi не знаю

Михаил Юсин
Любовь иль нет-начало...
Тень, сумрак, тишина,
И жизни нет нимало,
И в мире-ты одна.
И наяву-во сне ли,
Забылось ли-прошло...
На сердце отшумели,
И доброта и зло.
Во тьме сереют ветви.
Ни звука, ни людей...
Одно лишь есть на свете:
Огонь твоих очей.
*
Любов  чи  ні  —  не  знаю… 
Тінь,  смуток,  тишина, 
Ніде  життя  немає, 
На  світі  ти  —  одна. 

Колись  було  —  чи  снилось… 
Забулось  —  чи  пройшло… 
В  душі  давно  згубились 
Людське  добро  і  зло. 

У  тьмі  сіріють  віти. 
Ні  руху,  ні  людей… 
Одно  лиш  є  на  світі: 
Огонь  твоїх  очей.