Летний день на полянке

Татьяна Домаренок
Радуется Солнышко, что земля красивая.
Все цветы, травиночки летним днем счастливые.
Пчелка разукрасила брюшко полосатое.
Улетела к улью, трудится крылатая.

А коровка божья – красненькая в клеточку.
Ей котлетками кормить нужно своих деточек.
Каждый день у муравьев новая работа.
Муравейник охранять – важная забота.

Шмель жужжит, как вертолет, и глазищи выпучил.
Сколько метров до цветка он, наверно, вычислил.
Долетел и на цветок – лапками мохнатыми.
Зацепились за листок усики рогатые.

И тихоня-бабочка выбрала цветочек,
Приютил ее дружок синий василечек.
Крылышки сложила, чтоб не разглядели,
Дабы хрупкое создание, пташечки не съели.
 
Светит Солнышко весь день, от души старается.
А цветущая земля ему улыбается.

28.06.22

Летні дзень на палянцы (пераклад на бел. мову)

Радуецца Сонейка, што зямля красуецца.
Усе травінкі, кветачкі на яго любуюцца.
Пчолка размалёўвае брушка паласатае.
І ляціць да вулея, рыжая, крылатая.

А кароўка божая – чырвоная ў клетачку.
Ёй катлеткамі карміць трэба сваіх дзетачак.
У мурашак кожны дзень новая работа,
Бо мурашнік сцерагчы – дужа важны клопат.

Чмель гудзе, як шрубалёт, і “вачышчы” вылупіў.
Як да кветкі даляцець, ён, напэўна, вылічыў.
Даляцеў і на яе – лапкамі касматымі.
Учапіўся за лісток вусамі рагатымі.

І ціхоня-матылёк паглядзеў на кветачку,
Нібы на ўзорыстую яркую сурвэтачку.
Крылцы склаў, бо тут яго так не разглядзяць,
Выпадкова ці знарок птушкі не з'ядзяць.
 
Свеціць Сонейка ўвесь дзень, ад душы стараецца.
А прыгожая Зямля яму ўсміхаецца.

26.11.22