П. Тычина. Блакить мою душу обвiяла

Михаил Юсин
Голубень мою душу овеяла,
А душа моя в солнце поверила,
И душа причастилася кротости трав,
Добрый день всему свету сказав !

Ручеёк среди рощи, как ленточка.
Мотылёк на цветке будто свечечка.
Волнуют, веснуют, расцветают поля-
Добрый день, Украина моя !
*

Блакить  мою  душу  обвіяла,
Душа  моя  сонця  намріяла,
Душа  причастилася  кротості  трав  -
Добридень  я  світу  сказав!

Струмко  серед  гаю,  як  стрічечка.
На  квітці  метелик,  мов  свічечка.
Хвилюють,  маюють,  квітують  поля  -
Добридень  тобі,  Україно  моя!

1907.