Скажить менi чому так бридко?

Сергей Сергеевич Радченко
Скажить мені чому так бридко,
Коли здригається земля?.
Життя таке неначе клітка,
Затягується знов петля.

І раз по раз всі бачать очі
Що мокрі кожен день від сліз,
Сирена знову заклокоче,
Жахіття і страждання скрізь.

Воно сьогодні дуже близько,
Тепер немає вороття.
На кроку кожному так слизько,
Здається падає життя.

Неначе хтось з колін збиває,
Та на спину кладе вагу.
І з ранку кожен обіцяє,
В " мир" не здамося ворогу.

Та розумієм щохвилини,
Не припинивши боротьби.
Що ворог полюбляє спини,
 Це  намір дружньої ходьби.

Скоріше б чути Перемогу,
Своє повітря зберегти.
Давайте знов молитись Богу,
Щоб досягти його мети.
(02.07.2022)