Духарды дават

Ашура Кузиева
Дават анав  ишды  хала -
Шадав гъийгъа  жехьон  ма1ла,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Жехьон  шадав  сиен  дунья -
Улифте  ги кьыхьды  сифра,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Дух  кьыхь йыыд дид  сагъ  йиший,
Арха  ушды  х1улих  йишихь,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Кулфат жохда  гивкьад  вишихь,
Халды  гулей  ух1ад  дишихь,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Рахъ дагъамды  ачих  вишихь,
Йак джагорды гъуле  йишихь,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Хьуйаъ йамыъ: " Бахтлы  дишихь,
Джор са сына  с1ульт1эд дишихь!"-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Ц1ай  бахыйре  лик1уй  йаммиш,
Йишихь илсан  жо  гуямиш,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Бахтлы  диший  архан - къуля!
Нинды  алхыш  къуна  джубра,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Бахтир лац1ыхь къарды ара,
Рывыр  ц1ийды  гьик1е ана,-
Рухьур  аний  жий  жоде!
Дух  къыхь  йыыд  дид  сагъ йишихь,
Нинды  джубра  лузад  йишихь,-
Рухьур  аний  жий  жоде!