На мяжы

Татьяна Фурсова -Павловец
                На белорусском языке:

Мы сёння зноў з табою на мяжы,
Няйначай, як спрадвечнага спаткання.
У прошлым засталіся міражы
Разбітага на кропелькі кахання.

Нічога не даруе злосны лёс.
Мая смуга - усех здрад тваіх адбітак.
Ужо няма ні крыўды і ні слёз,
Не выстачае шчасця дабрабыту.

Імжа гаротных шэрых туманоў
Пакрыла сэрца, раніла і душу.
Вітае шчасце недзе ў мроях сноў.
А ты з палёгкай мір наш змог разрушыць.

І параллелі нашых дзьвух міроў
Ужо, бадай, ніколі не самкнуцца.
А значыцца, і ты не зможаш зноў
Ка мне і дзецям нашым павярнуцца...
18.07-18.27              29.07.2022г.