Настрой

Виктор Шатило
Узыходзіць сонца -
І віруе шчасце,
І душа смяецца,
І душа жыве!

Хіба перайначыш
Незямное шчасце,
Што бліскучым промнем
Грае на траве?!

Раніцою тлумнай
Стане ветла-ветла:
Там успыхне ружа!..
Тут успыхне цень!

І ў гэтым свеце
Галаском санетаў
Паляціць за хмары
Ліпеньскі твой цень...

Несканчоным звонам
Забруіцца: росы!
І ляцяць з лісточка,
Быццам матылькі.

І распусціць жыта
Залатыя косы,
А з'яднае ў косах
Кветкі, каласкі.

Пашапочуць дрэвы -
І зальюцца птушкі.
Павуцінка лопне,
Струнка гусляра!..

Там, ля сіняй рэчкі,
Стануць віцца стужкі,
Белым і чырвоным
Соннага кастра.

І ўзыдзе сонца,
Запалоніць шчасце.
А душа хай плача,
Любіць і жыве!

Ну, а я, удзячны,
Расцалую шчасце,
Што пасецца промнем
На маёй траве!..