На чужинi

Елизавета Катрич
Чужина огортає смутком,
Накриває жахом,
Не стає притулком,
Тимчасовим дахом.

Чужина не тішить, не колихає,
Красотами не відволікає.
Сонцем не гріє,
Дощем не омиває.

У чужині чужинці
Живуть інакше:
Піддіють оцінці,
Повчають завше.

У чужині чужинці
Не чують серцем,
Що я тут у клітці
Живу мерце*м...