Еленовка

Анатолий Тарасовский
О, Боже милий, Боже… Як болить…
Барак, що геть розтрощений – на фото.
А серце наче з відчаю кричить
Крізь біль, що невимовний, та скорботу…

Це тут вони, катовані сини,
Твої сини, країно, нездоланні
Відчули, віднайшли останні дні...
А сталося – що жертви на закланні…

Яка була мета у ворогів?
Щоб стійкості бійців зламати стрижень -
Тортури зі  слідами  ланцюгів,
Та  побиття, та  струму, та принижень.

А сталося  -  скорити не вдалось. 
Тож ворог цей підступний злочин скоїв -
Те приховати… Тому  й відбулось
Це знищення нескорених героїв.

Вдивляюсь… серед мертвої тиші,
Чи начебто тиші  закам’янілій
Та бачу тінь…   Чи відбиток душі…
Що на стіні зберігся почорнілій.

Чи душі тих, хто  з іменем  Азов
Нам  землю й небо спромоглись  прикрити
Nа не потерпить  зради або змов...
А душу України не скорити!