Шумерская песня

Марти Тамия
Алахьа соьга, алахьа доттаг1а
Вайн дахаран тамаше 1адат
Х1унда ду алахьа даимна гонаха
Вайн аьттонца эделла тезет

Алахьа соьга алахьа доттаг1а
Йаста цу кхолламан къайле
Бохамийн 1ад даимна дуьйлина
Ткъа ларамза кхочу вай ирсе

Суна и ала хуур дац доттаг1а 
Цу кхолламан къайленаш йаста
И иштта ца хилча балано 1адийна
Вайн къина доьлхур ду латта

***
Скажи мне друг, скажи мне друг
Закон судьбы, что правит нами.
Скажи мне, отчего вокруг
Смех перемешан со слезами?

Скажи мне друг, скажи мне друг
Скажи разгадку этой тайны:
Всегда натянут бедствий лук,
А наши радости случайны.

Нет, не скажу тебе, мой друг
Закон судьбы ты не узнаешь,
Иначе, ослабев от мук,
На землю сядешь и заплачешь.
Хасана Бакаева.