З дешевого

Соловей Заочник
Лежить монеток  купка на столі.
Раніше – копійки, а зараз гривні.
Життя ховає по кишенях брязкіт слів.
Шлях людства необмежено-нерівний.

Дешевшає життя уже не раз –
поміж війни підлоти, грізних "Градів",
тепер нема всередині образ,
є тільки лють на це бридке безладдя.

І котиться монеткою життя
поміж сміття і нетривкого миру,
між закликів до бою і звитяг.
І ллється кров. Жиріють лицеміри.