Горад расчынiy абдымкi

Владимир Кушарев-Вода
Пабыла з чужымі клапотамі...І на сваі не забылася...
  Ехалі аўтобусы, ішоў натоўп людзей.  Гарэў свет ў крамах . Можа сесці на аўтобус падумала яна ; ў сваіх чорных туфельках паляцела па шэрым каменням Хельга. Прыкмеціла , што на адным з дамоў, абвалілася абліцоўка, раптам  паляцела чорная птушка, як намалеваныя рысы былі чорныя правады...Яе валасы ценнем кранулі цэглу будынкаў. Раптам яна баялася, што зламае каблук. Нейкі знаёмы твар раптам папаў ў вочы -пабегла далей. Забегла ў аптэку каб купіць йоду або зялёнкі.
      На паўдарогі вырашыла сцішыць хаду. Нібы ў дыму стаялі дрэвы і бэз, які ўжо адцвёў, надвор'е крыху спякотнае. Запылілася ад сельскай дарогі. Гісторыя Марэпы пачынала знікаць, і з'яўлялася ўласная.
    Ў вакне дома ўзнала вобліч маці , якая паспяшыла адчыніць дзверы. Пачуўшы грукат прачнулася і залямантавала дзіцяці.