укр 13 голос вже впiзнався

Радужное Тело
Ой у гаю бiля рiчки  червона   калина.
Там стояла  у водi  молода  дiвчина.
Покохала  парубочка , що  живе  за  морем.
Тiльки  вiтер  звiстку  носить  на Зарi  обоiм.
Мiй коханий  сизий голуб в тiм не признається-
Що життя його  як  поле - на  двi  частi   рветься.
Не до той с утра говоре , не до той смiється
Що так щиро серцем  любе ,  думкой з нiй зiллється.
Тiльки вiтер знав  про теє  чистеє  кохання.
Носив  звiстку про любов  та душi  зiзнання.
По  мiж них як те склалося  чистеє  кохання?
Хто читав псалми  Давида - той  вже  здогадався.
Пролiтав той сизий  голуб над  ii  подвiр’ям.
О тiм  кажуть  з  давнини  рiзнii   повiр'я.
Та й побачив  дiвченоньку - очi  ii   тануть.
Обернувся  парубочком  та й у вiчi  глянув.
Закохався в них вiдразу  як  сльозу побачив.
Не плач  сестре моя люба, тiльки то дiзнався
Тут вiд чого серце туже - голос  твiй  впiзнався.
Не забуду  тебе  мила ,не  вiддам  нiкому.
У пiвночi  завiтаю  -  бути щоб с тобою   .
На  веснi  с тобою  люба   в свято одружуся!
Зараз вуст  твоiх  червоних   лише  доторкнуся.
Ось вiд чого Украiна  почала  спiвати.
Бо  нема  ще  парубочка  - треба його  звати!
Вже  чекає  довгi    роки - вишила  сорочку.
Додає тут   кожен  рiк-  мiсце  є   стiбочку.
Згадай милий  оченята  в яких  ти  кохався.
Вiзьми   знов  моi   вуста , в  яких  промовлявся.
Буде чутно  серця глас  –голос мiй спiвучий.
Хай усюди  буде  рай – мов   садок  квiтучий.
Не линяють чорнi брови , хоч на бiлiм сонцi.
Пам’ятають  карi очi  хоч  i ночi  довгi .
Прилiтай же сизий  голуб та заходь у хату.
Привiтаю  та й  вiддам  що  в  собi  ще  ношу .
Та й вiддам  тобi  печаль  - з нею и мороку.
Що сильнiшими  стають     кожного  тут   року.
Вiдiрву  вiд  серця  тугу  та iще  гадюку.
Що  так в серце  упилася    надає  отруту .
Не бажаю   того  бiльш  та й вiзьми   за  себе.
Про любов  почну  спiвать  по садах  у тебе .
Вiдроди   у мене вроду  чистими  думками.
Що покриють землю  всю   -  голуби  крилами.
Доживати  будем   в парi    на цiм   бiлiм свiтi
Та й  у  мирi  складемо    ми  вiршi  крилатi  !!!
10 08 2022
P.S.