укр 14 взяти замiж ту дiвчину

Радужное Тело
№ 14 продолжение № 13
Вiн кохав ii ЄДИНУ справжню  рiдну як дитину.
Та кохання  рiч така – подає  собой  знання.
Хто не хоче iх приймати- у тих дуже низькi хати .

Вiн кохав  ii  ЄДИНУ  ii  бiле ясне личко.
Та червонii вуста , текла в них жива вода .
Батько iншую пiдвiв та любов  не зупинив.
Вона в серцi промовля - кожен день його пита.
Поiджай на Украiну - бери замiж ту дiвчину.
Що в сльозах тебе чека в неi iншого  нема.
Розлучили  вас батьки - та було то до пори.
Тепер iнша свiту доля – не принудить тут нi кого
Жити в сумнiву  страху позабули  щоб строку.
Вже минулii  часи  допоможуть вам  знайти
Iнший час душi i серцю, що пояснює нам тексти.
Що писались нам давно , щоб  дiзнались ми про ТО.
Як великий цар Гвiдон загадав усiм  нам  тон!
Своє  слово  проiзнiс –люди щоб  промили  нiс.
Бо вже  стали задихатись - мають дуже низькi   хати.
Щоб великi всi  держави  тут  однiм тепер ставали.
Того бути тому спору – пiдведе  всiх  до  порогу.
Страта  повноii  землi. Нам  потрiбнi  тут  сини  .
Якi знають слово честь,та й вiзьмуть  у руки  меч.
Бо вже зло зробилось панством - що по сутi є загарбник.
В людськi  душi  пронека- не вiдкрилась щоб вона.
Вже  зника з землi людина -не знаходиться в нiй сила,
Що  дана  була  богами , щоб  мудрiшими ставали.
Виннi  в тому тепер є  - хто приховував все те.
Що в людинi  є писання як обходити страждання.
Як у радiстi тут жити - бога як в собi молити.
Хто тут скривдив  оце все - мiсця вже вiн не знайде.
I тому  такая рiч - взялись люди за пирiг.
Кожен бачить свiй шматок- чи готовий його рот?
Справедливiсть люди є  - хто  ii  не  признає ,
В тому звузились круги - вже на небо не зiйти.

10082022

Страта социальная (лат. stratum - слой, пласт) - элемент социальной структуры (социальный слой или группа), объединенные неким общим социальным признаком (имущественным, профессиональным или иным).