Бiль

Сергий Новокаховский
Скільки болю може вміститися
В серці, що терпить і стримує лють?
Скільки ще треба ночей нам молитися,
З вірою в те, що не зломлять, не вб'ють?

Десь на подвір'ях зростають кладовища,
Десь у руїнах хтось ще помирає...
Десь переповнені всі бомбосховища,
Пісня надії в них тихо лунає.

Боже, помилуй, схили небеса,
Вийди на зустріч і виведи нас,
Той що творить усі чудеса,
Дивний Родителю, наш вірний Спас!