Лобода

Александр Приймак 1
               
                ***

Хто не знає трави лободи, -
бур'янамам всім бур'ян - хоч куди,
хоч на північ поглянь,
                хоч на схід -
розпиляється всюди сусід;

отакий цей бур'ян лобода,
і від нього, як орків, - біда!
конюшину гнитить і спориш:
ми тобі скажем дружненько - "Киш!"
ти у вогнищі гарно сгориш!