Роберт Геррик. N-259 Божий гнев

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-259) Божий гнев

Бог не гневлив, но мы, однако, мним,
Что гневен Он, подобно нам самим;
Бог, молвят, льёт Свой гнев с Его высот;
Но гнев не в Нём, а только в нас живёт.


Robert Herrick
259. Gods Anger
 
God can't be wrathfull; but we may conclude,
Wrathfull He may be, by similitude:
God's wrathfull said to be, when He doth do
That without wrath, which wrath doth force us to.