Мама

Алена Васильченко
Як чекає мама?
Що її тривожить?
Як вона крокує
із кутка в куток.
Як чекає мама -
так ніхто не зможе.
Як чекає мама -
не чекав ніхто.
Мамо, мамо, мамо,
що тобі насниться
ранком у неділю
на Святе Різдво?
Як чекає мама -
щемна таємниця.
І її молитви
вистачить на двох...
Ходять за туманом
привиди і тіні.
Стогін тополиний
десь у далині.
Як чекає мама?
Неймовірно сильно.
І до божевілля.
І до сивини...
Мамо, мамо, мамо,
що тобі насниться?
Місяць блідолиций
назбирав квіток. 
Як чекає мама?..
Щемна таємниця:
як чекає мама -
не чекав ніхто.