Ещё в листве леса и рощи!..

Николай Клюев -Тверской
Ещё в листве леса и рощи,
И в парках Жизнь ещё кипит ! 
НО ! Вот Тепла. . . НЕ будет больше  ! -
Лист пожелтеет, облетит ! . .

Прозрачный воздух увлажнится,
Набухнут грустью небеса !
Пернатый хор на юг умчится, -
Умолкнут певчих голоса  ! . .

Природа . . . вроде подустанет,
Замедлит торопливый шаг ! 
Ну, а потом. . .   Зима настанет ! -
Мороз, снега и полумрак ! . .

И взмоют в небо фейерверки  ! -
Какой же Праздник  БЕЗ  огней  ? ! 
Настанет Час. . . смотреть на стрелки ! -
И Новогодних ждать саней  ! . .

В упряжке яркой, самоцветной
Олени понесутся вскачь !
А мы до Зорьки до рассветной
Забудем слёзы неудач ! . .

Друг другу пожелаем Счастья,
Успехов, Радости, Побед !
Чтоб все ненастья и напасти
Забыли нас на сотни лет ! . .   

     10  СЕНТября   2022 года

       ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~   ~




Ahakoa nga rau o nga ngahere me nga ngahere,
A i roto i nga papaa Kei te haere tonu te ora!
ENGARI ! Anei te wera. . . Ka kore ake! -
Ka kowhai te rau, rere a tawhio noa! . .

Ka whakamakuku te hau marama,
Ki tonu te rangi i te pouri!
Ka rere atu te tira waiata huruhuru ki te tonga, -
Ka wahanguhia nga reo waiata! . .

Taiao . . . te ahua ka ngenge
Whakaturia te hikoi tere!
Na, na. . . Ka tae mai te takurua! -
Te hukapapa, te hukarere me te pouri! . .

A ka rere te ahi ki te rangi! -
He aha te hararei KORE rama? !
Ka tae mai te haora. . . titiro ki nga pere! -
A tatari mo te tau hou! . .

I roto i te whitiki kanapa, ahua-tae
Ka oma te tia!
A ka tae atu matou ki te ata tae noa ki te ata
Warewaretia nga roimata o te kore! . .

Kei te pirangi matou kia hari tetahi ki tetahi
Angitu, Te hari, te wikitoria!
Na nga huarere kino katoa me nga aitua
Kua wareware matou mo nga rau tau! . .


     10 Mahuru 2022


       ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~