Роберт Геррик. N-124 Господу, в лихие времена

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-124) Господу, в лихие времена

От вора-лиходея Бог
До сей поры меня берёг;
А даже и случиться худу,
Я Богу благодарен буду.
Живя безбедно, чтил Его –
И не взропщу, лишась всего.


Robert Herrick
124. To God, in time of plundering
 
Rapine has yet tooke nought from me;
But if it please my God, I be
Brought at the last to th'utmost bit,
God make me thankfull still for it.
I have been gratefull for my store:
Let me say grace when there's no more.