Ода юристу пiд час вiйни

Елизавета Катрич
Шановний мій колега, брат юрист,
Змінив сьогодні мантію на бронік,
Він взагалі не мав військовий хист
І навіть не входив в військовий облік.

Моя колега, ще з студентських лав
Ми дружимо, та що там - поріднились,
Віддалено, із Польщі, стільки справ
Веде, вам ці об'єми навіть і не снились...

А інша - за цим правилом "двох стін"
Тулить до себе сина, пса та кішку.
Та моніторить: що там наш кабмін,
Яку юристам знов зробив підніжку?

Моя колега, зірка-адвокат,
З Іспанії жене гуманітарку.
Та, заразом, оскаржує контракт
З автівки, у дорозі, на світанку...

Мій друже з ТРО, в обідній час,
Готується до іспиту, як може…
Побачите, він ще здивує вас –
Заслуженим юристом стане, схоже.

Де б ти не був під час війни, юрист:
Чи слідчий ти, чи прокурор, чи опер…
І хоч ти правник не авантюрист,
Ти вже герой і дякую за ОПІР!