Передзим я

Ева Сокол 2
Пізня осінь. Передзим'я майже.
Кутаємось в куртки, хтось в пальто...
Як тобі вкраїнська осінь, враже?
Хто зігріє? Підбадьорить хто?
Не потрібен ні сім'ї, ні мамі,
скоро згинеш в нашому краю...
до кісток просякнутий дощами,-
я в тобі бійця не впізнаю.
Мов курча, що змокло від негоди,
і ось-ось залишить білий світ...
ти грошей хотів? Хотів пригоди?
А натомість - пекло в двадцять літ.
Вам усім за кожен крок воздасться -
я про смерті навіть не кажу!
Буде швидко здохнути - за щастя,-
щоб на землю не ішли чужу!
Пізня осінь. Передзим'я зона.
Що, вражина, холодно, мабУть?!
Ось квиточок на концерт Кобзона,-
будеш їхать - друзів не забудь.