Скрипалька-крапелька

Александр Приймак 1
       ***

Скрипалька-крапелька
На тлі півкулі,
Скрипалька плакала –
Смичком розбурхана,
Крізь струни охала
Земля розбухкана:
Так Бахом бахкала! –
Бо наполохані –
Летіли кулі…
Гойй, гулі-гулі!..
…………………
У метросховищі
Понад пюпітрами
Ридала скрипочка
У парі з віршами,
Злітала з вітрами
Над бомбосховищем, -
Сплела мелодію
Війни видовища…