Небо плакало

Алена Васильченко
Небо хмарами заволочено.
Зорі кліпали, сльози крапали. 
Листя сипалось позолочене.
Осінь рюмсала, небо плакало.
Блискавицями все скололося.
Віти в яблуні - наче милиці.
Небо плакало у півголоса,
мов боялося,що не спиниться.
Понад селами невеселими,
в свято храмове, і по п'ятницях
небо плакало.  Дощ гамселив так,
що тремтіло все і згиналося.
Над могилами, над долинами,
руки стиснувши перелякано,
напуваючи лист полиновий,
осінь скиглила. Небо плакало...