У дыму цыгарэты

Владимир Кушарев-Вода
Райнiс засмылiу , як быццам нешта кальнула яго. Ен узяу попелку i падыйшоу да вакна. Ен яшчэ адчувау; прысутнасць Хельгi, але ж яе не было у;жо. Пыл быу; прыбраны. I зачапiцца  было няма за што. Але чорт вазьмi яму было цiкава. Яна здавалася яму такой зачыненай i не дасягальнай, Але мабыць яму Райнiсу хацелася неяк крыху разайсцiся. Смактау;шы цыгарэту ён адчуу; неiкi прыток волi.
Калi б Хельга ведала, што ён курыу; тут, яна б канечне зрабiла зау;вагу. Ён паглядзеу; на машину сваю пад промнямi сонца i мабыць быу; задавалены, але ж гэты прыток волi.
   У дыму цыгарэты у розуме пачалi з'уляцца словы i лiчбы, ён закрыу; вочы. Прыбачылася Абеля з яе, тонкай стужкай , якая намалявана чырвонай жмiнкай.   
   На другой прыйдуць класцi паркет замест старого пола у; кабiце Райнiса...Трэба маральна падгатавацца...