без гриму

Алена Васильченко
Війна. Інакші рими,
думки і голоси.
Війна. Лице без гриму.
Як на долоні всі.
Тернисто і нерівно.
То смійся, то тужи.
І став чужий, як рідний,
а рідний став чужим.
Інакші всі поради.
Гойдається в тобі:
то надзвичайна радість,
то надзвичайний біль.
Жага казок. Тривога.
Інакша кожна мить:
і віриться у Бога,
і тиша аж бринить. 
Війна. Мінорні ноти.
Схвильовані міста.
І кожен ніжний дотик
таким важливим став.
І гнів, і сум інакший.
Інакший вміст валіз.
І віриться у краще,
і любиться до сліз.