Левиччина частка

Ольга Тригирская
Промайнула Полтаву
та левиччину частку віку.
Замовила придорожню каву,
маковий мандрик. Поки ласувала,
вирієва злива
конкурувала у щільності з часом.
А я, змокла й макоцвітнощаслива,
до судом у лівому передпліччі
трималась подумки за соломину гіку.