Адлятай на крылах ветру

Воронова Лилия
Адлятай на крылах ветру,
Ты ў край родны, родная песня наша.
Туды, дзе мы цябе вольна спявалі,
Дзе было так прывольна нам з табою.

Там, пад гарачым небам,                               
Асалоды паветра поўнае.                               
Там пад дахам мора,               
Дрэмлюць горы ў аблоках.   

Там так ярка сонца свеціць,
Родныя горы святлом заліваючы.
У далінах пышна ружы расцвітаюць,
І салаўі спяваюць у лясах зялёных.

Там, пад гарачым небам,
Асалоды паветра поўнае.
Там пад дахам мора,
Дрэмлюць горы ў аблоках.

Адлятай!
Адлятай!

Адлятай на крылах ветру,
Ты ў край родны, родная песня наша.
Туды, дзе мы цябе вольна спявалі,
Дзе было так прывольна нам з табою.

Адлятай на крылах ветру,
Ты ў край родны, родная песня наша.
Туды, дзе мы цябе вольна спявалі,
Дзе было так прывольна нам з табою...

А.П.Барадзін - Палавецкія скокі ( з оперы "Князь Ігар")

Пераклала Лілія Воранава 30.10.2022 г.