Коляр - басня...

Олег Красовский
Прыляцелi да мяне птушкi –
I Варона, i Кукушка,
Мне ня ведама ужо –
Каму дацi тваражок?
Я паклау у дзве каструлi,
Калыхау на гулi, гулi,
Калi хопiць – та худчэй –
Тая будзе – маладчэй!
Для абоiх – гэта пытка,
Та Кукушка – любапытка,
А Варона – пэуна Граф –
Фiласоуская – да паф!
Тая Кукушка – блiзка села,
На каструлю – паглядзела,
Смакавала – можна есцi –
Каб да смерцi – не давесцi?
Толькi – шмат там тварагу –
Усё я з”есцi – не змагу…
Я палову – заклюю,
Як лiстамi – захаулю!
А Варона – зверху села,
На Кукушку – усё глядзела,
Яна знала – дзе схавала
I лiстамi – захавала!
Усё сваё – яна не ела,
Варанят для гэта дзела!!!
У Кукушкi – iх няма,
Яна мацi –  iз дзярма !!!!
Тое кукушкiна – даела,
У каструлю – паглядзела,
Што той кашы – там няма –
Палажыла – клок дзярма!
Вось канчына – пабракушкi,
Нашы дзеукi – як кукушкi,
У iх дзецi – як хлапушкi,
Ну, а бабкi – як вароны –
У iх коляр той зялёны!
Рыгулююць бабкi – ходы,
У сям”i  няма – няузгоды!
Будзьце дзеукi – як Вароны
Каб быу свет жыцця – зялёным!!!
21.11.2022