На ростанях Любовi - 23 -

Виктор Шатило
Горыч слоў - дыханню кайданы.
Умельства шчыльна плюхнуцца на грудзі!
Бачны камень ацяжарам судзіць, -
Няма шчасця - дзірваны маны.
       Цісне боль, кілзае - душу! Душу!
       Пляцкар шпарчэй перамайструе путы.
       Палонны госць. Вогненнай пакуты.
       Гарышча. Дол. Страха. Ледзь вяржу.
Вы, сведкі, тамтэйшыя паленні...
Ускладніцца, кідаць на душу
Любові мрою, - жар заварушу
Незваротны сэрцаў - летуценні...
       Што? д'яблы? посмех бізунамі?
       А не сцібрыць с э н с о р ы к у - Любоў!!!
       На ёй Амуры перакрояць кроў.
       Яна - акрэсліць першынство між намі!..
Нораў. Зноў час неміласэрны!
Палеглых колькі... Не ад любві...
Падсудных - колькі - на чарзе любві.
Пашча азявілася, - прывід характэрны...
       Прыйшлі, чутно. Аддзячылі. Натоўп.
       Адрагаталі цокі капытамі.
       За пачуццё, з дзіцячымі вачамі,
       Вярэдзяць думкі - думкі птушкай дзёўб...