Научи меня молиться... П. Вяземский рус. бел

Ядвига Довнар
Петр Вяземский

Научи меня молиться,
Добрый ангел, научи:
Уст твоих благоуханьем
Чувства черствые смягчи!
Да во глубь души проникнут
Солнца вечного лучи,
Да в груди моей забьются
Благодатных слез ключи!

Дай моей молитве крылья,
Дай полет мне в высоту,
Дай мне веры безусловной
Высоту и теплоту!
Неповинных, безответных
Дай младенцев чистоту
И высокую, святую
Нищих духом простоту!

Дай, стряхнув земные узы,
С прахом страннических ног,
Дай во мне угаснуть шуму
Битв житейских и тревог.
Да откроется Тобою
Мне молитвенный чертог,
Да в одну сольются думу
Смерть, бессмертие и Бог!

Пераклад на беларускую мову: Ядвіга Доўнар
******************************************
НАВУЧЫ МЯНЕ МАЛІЦЦА...

Навучы, Анёл, маліцца,
Светлы, добры, навучы:
Вуснаў водарным настоем
Чуйнасць чэрствую змякчы!
Адамкнуць душы прадонне
Промні сонца, бы ключы,
Слёз крыніца, што не звонку,
Божай Ласкай* зажурчыць.

Дай маёй малітве крылаў -
І палёт, і шырыню,
Дай мне веры не астылай,
Сэрцу - палкага агню!
Дай малечы непасрэднасць:
Ясных вочак чысціню,
Прастадушнасць і святую 
Бедных духам - вышыню!

Кайданы зямныя скінуць
Дай, і пыл з вандроўных ног,
Дай майму пагаснуць шуму
Смут жыццёвых і трывог!
Пракладзі шлях да капліцы,
Каб маліцца шчыра змог,
Дзе ў адну зліюцца думу -
Смерць, бяссмерця свет* і Бог!

28.11.2022   Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)

* - Божая Ласка(бел.) - благодать(рус.)
* - свет(бел.) - мир(рус.)