Учууталбар

Василий Полятинский
УЧУУТАЛБАР
(Ытыктыыр учууталбар Дарья Софроновна Кокорева5а ананар)



Уhун сYhYоххYн Yёhээ анньынан,
ТYргэнник кылааска киирэнгнгин,
Yёрэнгнгин, кётёнгнгYн, мичээрдээн
Санга кYн YтYётэ буоларынг.

Кинигэ5ин, тэтэрээккин уурарынг
Кылаас сурунаалын арыйа баттыырынг,
Ыйытар о5о5ун чопчу ыйангнгын
Дуоска5а ынгыран суоттатан барарынг.

Yёрэтэн-такайан кэпсииринг
Барыбыт ёйYгэр хаалбыта,
Yёрэхтээх буоларга угуйан
Сирдииринг олохпут суолугар.

Эн ааккын мэлдитик саныахпыт
Куруутун биир тэнгнгэ сылдьахпыт,
Хаhан да хомойор буолума
Куруутук аттыгар буолуохпут.



Христина Софронова
Кэбээйи (с. Кобяй), алтынньы (октябрь) 2021 с.



УЧИТЕЛЮ
(Уважаемой учительнице Дарье Софроновне Кокоревой посвящается)



Походкой грациозной, величавой,
уверенно и быстро входишь в класс,
лучисто улыбаясь, светоносно,
как день прекрасный, солнцем становясь.

Тетрадки, книги сложишь ты на столик,
журнал открыв, стремительно, классный,
указываешь точно, кто выходит,
сейчас, к доске, ответ сказать ясный.

Рассказывала, снова объясняла,
оставив знания у нас у всех,
учиться дальше в жизни наставляла,
стремиться к знаниям всё выше, вверх.

Мы будем помнить имя учителя,
всегда, пожизненно, благодарно,
и не разочаруем никогда вас,
и рядом будем все постоянно.



Василий Полятинский
17:47 – 19:41 01.12.22



УЧУУТАЛБАР
https://www.youtube.com/watch?v=NUt4cw8iha4