про ожелест

Цветков Александр
Високогідно виднокола,
на противагу від задух,
лунає Бах у вись костьола,
здіймає непохитний дух.

Іде війна. Зима і віти
скував льодовий ожелест.
Чи можуть душу прихистити
твоя любов і мідний хрест.

Чи годі сили в літургії
позбутися від половчан.
Несуть молитви до Марії
серця знекровлені прочан.

А там, в окопі, під Бахмутом
ні відпочинку, ні журби,
і з пеклом бьються, аби бути,
герої нашої доби.